Narsistisen suhteen jälkeen: Luota intuitioosi

Narsistisen suhteen jälkeen on oppinut kyseenalaistamaan ja sivuuttamaan omaa intuitiotaan. Vaistomme ja tunteemme ovat koko ajan meille sanoneet, että elämme vaaravyöhykkeellä narsistin lähellä, mutta olemme yrittäneet järkeillä nämä tunteet pois. Kun oma sisäinen kompassimme on jäänyt kuuntelematta, silloin olemme kokeneet olevamme pois raiteilta, emme ole tienneet mikä on totta ja mikä ei. Se on se sisäinen kompassi, joka meille kertoo, mitä tapahtuu ja mikä on oikein ja mikä väärin. Sisäinen kompassi, johon kuuluvat vaistomme, tunteemme ja omatuntomme. Sen avulla löydämme jälleen tien ja tasapainon.

Näin jälkikäteen ajatellessa muistan monia tilanteita, joissa olen saanut josta kusta ihmisestä epämääräisen tunteen. Huomaan nyt, että nämä epämääräiset tunteet johtuivat siitä, että tämä ihminen teki jotakin narsismiin varoitusmerkkeihin liittyvää (oli aivan liian pian aivan liian tuttavallinen, puhui vihjailevalla ja epäsuoralla tavalla pahaa muista tai pyrki murskaamaan muiden mielipiteitä). En silloin vielä tiennyt, että nämä olivat narsismin varoitusmerkkejä. En myöskään uskonut näihin tuntemuksiini kunnolla. Uskoin niihin puoliksi, ja olin hieman varuillani. Toisaalta kuitenkin vähättelin niitä ja mietin, että ei nyt mitään pahaa voi tapahtua, ja saatoin esimerkiksi avautua ja kertoa tälle ihmiselle liikaa itsestäni. Olin siis tottunut sivuuttamaan omat tuntemukseni ja intuitioni. Epämääräinen tunne tai varoitusmerkki ei vielä kerro, onko ihminen kuinka narsisti, kuinka vaarallinen vai mistä on kyse, mutta ne kannattaa aina ottaa tosissaan. Sillä maailmassa on myös epäluotettavia ihmisiä ja asioita, elämä ei aina ole reilua.

On tervettä olla luottamatta uusiin ihmisiin saman tien ja antaa luottamuksen kehittymiselle aikaa. Sinussa ei siis ole mitään vikaa, jos et saa itseäsi väkisin luottamaan uusiin ihmisiin. Anna luottamukselle niin kauan aikaa kuin mitä itse sen kehittymiselle tarvitset. Väkisin ja liian aikaisin luottaminen ei ole hyväksi. Sama pätee tilanteeseen, jossa toinen ihminen on jo käyttäytymisellään osoittanut olevansa epäluotettava. Sinun ei tarvitse "unohtaa" ja "antaa menneiden olla" ennen kuin hän on todella osoittanut olevansa jälleen luotettava. Mitä enemmän toimit omia vaistojasi ja intuitiotasi vastaan, sitä vähemmän osaat erottaa intuitiosi ääntä tulevaisuudessa ja sitä enemmän se hukkuu muun sekavan joukkoon. Nyt on hyvä aika palauttaa jälleen tuo ääni kuuluvaksi.Neiti Kettu

Kommentit